Nasz preparat reprezentuje najnowsze osiągnięcia w dziedzinie technologii produkcji oraz biochemii suplementów probiotycznych.
Szczepy bakterii oferowane przez Solgara są żywe. Wszystkie szczepy wykonywane są z pierwszego pasażu.
Szczepy bakterii stosowane przez firmę Solgar są odporne na wysoki poziom kwasowości żołądka, ale w celu uzyskania dodatkowej ochrony produktów z tej serii zastosowano kapsułkowanie w mikrokapsułki z matrycy polisacharydowej, która zwiększa ich możliwości przeżycia w układzie pokarmowym.
Kapsułka rozpuszcza się bardzo szybko, a żel polisacharydowy w kapsułce tworzy matrycę ochronną wokół bakterii. Żel ten jest odporny na kwas żołądkowy i rozpuszcza się dopiero w mniej kwaśnym środowisku dwunastnicy, w której bakterie są uwalniane, aby spełniły swoją funkcję w przewodzie pokarmowym.
Nowe szczepy testowano w kwaśnym środowisku podobnym do środowiska panującego w żołądku i stwierdzono, że mogą one przetrwać dwie godziny.
W odróżnieniu od zwykłych probiotyków mogą być więc przyjmowane podczas posiłku.
SPOSÓB UŻYCIA
DAWKOWANIE 1 do 2 kapsułek dziennie KURACJA 30 do 60 dni
Każda kapsułka roślinna zawiera:
Sproszkowane bakterie Acidophilus i inne probiotyki (maltodekstryna, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; kultury probiotyczne, alginian sodu, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu)
- L. acidophilus LA-5® 1,25 mld mikroorganizmów
- B. lactis, BB-12® 1,25 mld mikroorganizmów
- L. paracasei, L CASEI 431® 1,25 mld mikroorganizmów
- L. rhamnosus GG, LGG® 1,25 mld mikroorganizmów
Naturalne substancje pomocnicze
Otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza)
Produkt nie zawiera:
cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.