SOLGAR L-Glutamina 500 mg

7827
Producent: SOLGAR
Dostępność:
Jest
szt.
55,00 zł

L-Glutamina 500 mg (50 kapsułek)

w postaci wolnej

Glutamina to trzeci z kolei, najliczniej występujący aminokwas we krwi i mózgu. Jest ona neuroprzekaźnikiem inhibitorowym i działa jako prekur­sor aminokwasu GABA (Gamma Amino Butyric Acid) – kwas gamma-ami­nomasłowy.

Wywiera istotny wpływ na ból, stres, odczucie niepokoju i depresję oraz choroby wywołane przez stres.

ŚRODEK POBUDZAJĄCY FUNKCJE UMYSŁOWE
L-glutamina pokonuje barierę krew-mózg, gdzie jest przekształcana do kwasu glutaminowego będącego głównym źródłem paliwa dla mózgu.
POPRAWA STANU JELIT
Glutamina jest ważnym składnikiem tkanki łącznej układu jelitowego. Wy­kazano, że suplementacja zapobiega a nawet odwraca nadmierną przeni­kalność jelit (zespół nieszczelnych jelit).
NAPRAWA I BUDOWA MIĘŚNI
Glutamina jest najliczniejszym aminokwasem w mięśniach szkieletowych ludzi. Przeciążenie mięśni na przykład podczas intensywnych ćwiczeń skutkuje wzrostem zapotrzebowania na tę substancję odżywczą.
GŁÓD ALKOHOLOWY
W badaniach klinicznych stwierdzono, że wskutek wpływu suplementa­cji glutaminą na chemię mózgu znacznie zmniejsza się głód alkoholowy.
ŚRODEK PRZECIWWRZODOWY
Glutamina jako główny składnik wyściółki układu trawiennego przyspiesza tempo gojenia się wrzodów trawiennych.

SPOSÓB UŻYCIA
DAWKOWANIE 1 kapsułka dziennie KURACJA 50 dni

1 (jedna) kapsułka zawiera:

- L-Glutamina 500 mg


Naturalne substancje pomocnicze
Otoczka kapsułki (hydroksypropylometyloceluloza)
Substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna
Substancje przeciwzbrylające: roślinny stearynian magnezu, roślinny kwas stearynowy

Produkt nie zawiera:
cukru, soli, skrobi, kukurydzy, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwują­cych, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.