SOLGAR Pełne Spektrum Omega Łosoś Alaskański

7881
Producent: SOLGAR
Dostępność:
Jest
szt.
145,90 zł

Pełne Spektrum Omega Łosoś Alaskański (120 kapsułek)

Wyjątkowy preparat przygotowany przez firmę Solgar zgodnie z filozofią „kopiowania natury".

Zawiera oleje rybie pochodzące z wyjątkowego pod każdym względem, gatunku łososia alaskańskiego- dzikiego Łososia Nerka. Dziki łosoś alaskański Nerka jest jednym z najbogatszych i najlepszych źródeł nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega. Zawiera kwasy Omega 3 takie jak EPA, DHA i co bardzo ważne proporcjonalnie duże ilości kwasu z grupy Omega 3 - DPA (kwas dokozapentaenowy).

Zawiera też kwasy nienasycone z grupy Omega 5, Omega 6, Omega 7 i Omega 9. Zawiera również astaksantynę, która należy do najsilniejszych znanych naturalnych antyoksydantów (jest to rozpuszczalny w tłuszczach barwnik karotenoidowy, który dostaje się do organizmu łososia ze zjadanego fitoplanktonu, odżywiając go i nadając mu charakterystyczny różowo-czerwony kolor). Olej z łososia alaskańskiego jest również bogatym źródłem witaminy D3.

SPOSÓB UŻYCIA
DAWKOWANIE 1 kapsułka dziennie KURACJA 120 dni

Jedna (1) kapsułka zawiera:

- Olej z dzikiego łososia alaskiego 1200 mg
- Łącznie kwasy tłuszczowe omega-3† 250 mg
- EPA (kwas eikozapentaenowy) 101mg
- DHA (kwas dokozaheksaenowy) 90mg
- DPA (kwas dokozapentaenowy) 20,5mg
- Inne kwasy tłuszczowe omega-3 38,5mg
- Łącznie kwasy tłuszczowe omega-5 0,95mg
- Łącznie kwasy tłuszczowe omega-6 24mg
- Łącznie kwasy tłuszczowe omega-7 96mg
- Łącznie kwasy tłuszczowe omega-9 192mg
- Astaksantyna 10 μg
- Witamina D3 (100 IU, cholekalcyferol) 2,5 μg
†Naturalne źródło trójglicerydów

Naturalne substancje pomocnicze
Otoczka kapsułki żelowej: żelatyna zwierzęca, glicerol roślinny (z oleju z ziarna palmowego i oleju kokosowego)
Przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli, Wyciąg z rozmarynu, Olejek z szałwii muszkatołowej, Olejek tymiankowy

Produkt nie zawiera:
cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, glutenu, produktów mlecznych jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących