Kategorie

CERTYFIKAT SOLGAR

Solgar Witamina D3 4000 IU *60 kaps.

9397
Producent: SOLGAR
Dostępność:
Jest
szt.
59,90 zł

Witamina D jest niezmiernie ważna dla funkcjonowania organizmu człowieka. Pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu, utrzymaniu zdrowych kości, zębów, prawidłowego poziomu wapnia we krwi, funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego. Poziom witaminy D we krwi jest zależny głównie od ekspozycji skóry na działanie promieni słonecznych, które stymulują organizm do produkcji cholekalcyferolu oraz od jej spożycia wraz z dietą. W trosce o różne potrzeby zależne od wieku czy pory roku, Solgar oferuje witaminę D w ilości 4000 IU (jednostek międzynarodowych) w formie suplementu diety. Według rekomendacji ekspertów [1] osobom o BMI 30+ kg/m2 (tj. osobom otyłym) dorosłym oraz starszym zaleca się 1 kapsułkę dziennie. Ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Naturalne źródła witaminy D mogą podnieść jej poziom jednak uważane są za nieefektywne dla utrzymania jej rekomendowanego przez ekspertów poziomu przez cały rok. [2] Witamina D3 4000 IU firmy Solgar została wytworzona z dbałością o wymagania wegetarian. W opakowaniu ze specjalnego, ciemnego szkła, znajduje się 60 kapsułek roślinnych, z których każda zawiera 100 μg cholekalcyferolu. [1] Endokrynol Pol. 2013;64(4):319-27. [2] J Steroid Biochem Mol Biol. 2018 Jan;175:125-135. SPOSÓB UŻYCIA Osoby o BMI 30+ kg/m2 dorosłe oraz starsze 1 kaps. dziennie. Unikać nadmiaru słońca. Nie przekraczać porcji dziennej. Produkt nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży i karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Nie spożywać innych suplementów z witaminą D. INFORMACJE DODATKOWE substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, substancje glazurujące: hydroksypropylometyloceluloza, maltodekstryna, substancja wypełniająca: etyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, Produkt bezglutenowy nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.