Witamina K słynie ze swej roli, jaką odgrywa w krzepnięciu krwi i utrzymaniu kości w dobrym stanie.
Witamina K występuje w kilku postaciach, w tym jako K1 i K2.
Witaminę K2 charakteryzuje wyjątkowa biodostępność i większa aktywność w organizmie.
Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, zielona herbata i owies.
Witamina K2 występuje przede wszystkim w fermentowanych produktach spożywczych, takich jak natto – tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Bez zgody lekarza suplementów witaminy K nie powinny stosować osoby przyjmujące warfarynę lub inne leki przeciwkrzepliwe.
SPOSÓB UŻYCIA
DAWKOWANIE 1 kapsułka dziennie KURACJA 50 dni
Każda kapsułka zawiera:
- Witamina K2 (jako menachinon-7, zawiera soję i mleko) 100 μg
Naturalne substancje pomocnicze
Substancja wypełniająca: fosforan dwuwapniowy
Otoczka kapsułki roślinnej hydroksypropylometyloceluloza
Substancje przeciwzbrylające: roślinny magnezu stearynian*, dwutlenek krzemu
Guma celulozowa
*otrzymywany z roślinnego kwasu stearynowego
Produkt nie zawiera:
cukru, soli, drożdży, pszenicy, glutenu i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.